Terugblik 2018

Terugblik op 2018

Op 9 en 10 november gaven wij met het uitvoeren van The Armed Man concerten ‘100 jaar einde WO-I’  in het MCO, Heuvellaan 33 te Hilversum
Hier een korte video door iemand in het publiek opgenomen waarmee een live impressie van deel 6 te zien en te beluisteren is: 

 
Honderd jaar geleden kwam in 1918 een einde aan de vreselijke jaren van WO-I. De officiële herdenkingsdatum is 11 november 2018.

Op de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan deze datum werd in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33 te Hilversum, een concert gegeven waarin The Armed Man van Karl Jenkins werd uitgevoerd door koor en harmonieorkest. Jenkins gaf zijn begin 21ste eeuw gecomponeerde werk de subtitel A Mass For Peace, een oproep te stoppen met geveld en te streven naar vrede. Het uitvoeren en beluisteren van The Armed Man was daarmee een passende manier om stil te staan bij het 100-jarig einde van WO-I. In combinatie met de vertoonde videobeelden werden het twee indrukwekkende concertavonden.

Bekijk de concertposter  concertposter  en een impressiefoto studio 1 MCO (bron: Gooi en Eenlander  8/9/2018)

Uitvoerenden waren COV Excelsior en Harmonieorkest Prinses Irene, twee gerenommeerde amateurverenigingen uit Huizen, die voor deze concerten een unieke samenwerking waren aangegaan op initiatief van het harmonieorkest.

Het in het begin 21e eeuw door Karl Jenkins gecomponeerde werk ‘The Armed Man’ is binnen twee decennia zeer geliefd geworden bij zangers en toehoorders en behoort inmiddels tot de meest uitgevoerde eenentwintigste -eeuwse composities. The Armed Man is een eigentijdse compositie en is voor een breed publiek toegankelijk. Mede door de videofragmenten die gedurende de hele Mass vertoond werden is het een indrukwekkende uitvoeringen met bijna uitverkochte zalen.

Karl Jenkins (1944) is een Welsh componist en maakte vroeger deel uit van de jazz- en rockformatie Soft Machine. Behalve componeren bespeelt hij o.a. saxofoon, hobo en piano.

Lezing ‘The Armed Man’ op woensdag 11 oktober in bibliotheek van Huizen

Ruim 50 geïnteresseerden kwamen naar deze interessante lezing door Joop van Velzen in de bibliotheek van Huizen. Bekijk foto’s op onze facebookpagina.

         

Matthäus Passion

Evenals in 2016 en 2017 zongen leden van ons koor mee in twee uitvoeringen van de Matthäus Passion:
Op 28 maart in de Oude Kerk van Huizen lees meer …, op 30 maart in Gorinchem.

Anjercollecte en OPOE

Van maandag 28 mei t/m zaterdag 2 juni collecteren leden van ons koor voor de Anjercollecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Ook in 2018 wordt op de 1e en 2e dinsdag van de maand door leden van Excelsior en vrijwilligers van buiten de vereniging oudpapier op gehaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.